Back to All Events

Wine Journey #10: Degustare de vinuri „Aurelia Visinescu”

Destinația lunii noiembrie la Wine Journey este Crama Domeniile Săhăteni din zona Dealu Mare, o cramă al cărei enolog și coproprietar, Aurelia Vișinescu, este deseori supranumită „Doamna Fetească Neagră”. 

Subiectul în discuție în această seară va fi chiar soiul românesc reprezentativ pentru vinurile roșii - feteasca neagră - și vom discuta despre terroir-ul care favorizează strugurii de fetească, despre caracteristicile vinurilor create din acest soi și despre mâncărurile cu care se pot asocia. Iar înainte de a trece la partea de degustare, vom afla povestea din spatele numelui de „Doamna Fetească Neagră”. 

Degustarea va începe cu Karakter Spumant Rosé, va continua cu două vinuri albe - Karakter Chardonnay și Artisan Tămâioasă Românească - și se va încheia cu soiul în discuție în seara aceasta, feteasca neagră. Vom descoperi acest soi atât sub formă de monosepaj - în Artisan Fetească Neagră (un vin cu note de prune uscate, stafide și scorțișoară) - cât și într-un cupaj în care este însoțit de merlot și cabernet sauvignon, Red Artisan (un vin cu note de ciocolată amăruie, condimente și vanilie). 

 

Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate.
Rezervările se fac telefonic la numărul 0752 285 286. 
Vă așteptăm!

Earlier Event: August 3
Wine Journey #7: Degustare Liliac