Back to All Events

Wine Journey #7: Degustare Liliac

WineJourneyLiliac.jpg

Lechința, o comună transilvăneană tipică, cu biserică în centru și case răsfirate pe colinele din jur este următoarea destinație a serilor Wine Journey. Pământul bogat în minerale, clima temperată și vecinătatea Carpaților fac din această zonă unul dintre cele mai propice terroir-uri ale României și, totodată, locul unde se produc vinurile Cramei Liliac.

Pe lângă a fi determinat de meșteșugul enologului, un vin este în mare măsură un produs al locului de unde provine - terroir-ul. Informația din spatele acestui termen este amplă, însă, la final de zi, realitatea este că zona și factorii care o privesc determină ce vom regăsi în pahar. La Wine Journey #7 vom sta de vorbă cu o cramă pentru care terroir-ul a devenit slogan: Liliac, The Wine Of Transilvania. Și vom vedea care sunt toate caracteristicile acestui terroir propice, Lechința, și cum ele duc la vinuri complexe și rafinate.

Pentru a înțelege exact legătura dintre terroir și vin, vom degusta 4 etichete ale Cramei Liliac: o Fetească Regală cu arome de citrice și grapefruit; un Sauvignon Blanc tropical, corpolent, cu post gust lung; un Pinot Noir Rosé cu nuanțe de zmeură și fructe de pădure și un rosé cu identitate tinerească: Feteasca Neagră Young Light Rosé.

Intrarea este liberă, însă locurile sunt limitate.
Rezervările se fac telefonic la numărul 0752 285 286. 
Vă așteptăm!